że co?? o tym to pierwszy raz słysze :P Przecież to jest jeszcze Ruda Śl. a nie Zabrze,to co oni tam robią?? Bo w Rudzie nie ma śmietnika. Chyba miałem szczęście, bo jeżdżę tamtędy codziennie ale tego Caddy nie widziałem :P
że co?? o tym to pierwszy raz słysze :P Przecież to jest jeszcze Ruda Śl. a nie Zabrze,to co oni tam robią?? Bo w Rudzie nie ma śmietnika. Chyba miałem szczęście, bo jeżdżę tamtędy codziennie ale tego Caddy nie widziałem :P
Poważnie, myślałem, że poszli w ślady Zabrza i zakupili śmietnik, a może tylko wypożyczyli na testy :diabelski_usmiech
Zastanawiam sie bo cos slyszalem, ze maja byc wprowadzone nowe przepisy dajace waznosc zdjeciom robionym od tylu. Chyba do tej pory takie zdjecia nie byly wazne? Nie wiem czy te nowe juz weszly w zycie. Niby jak w przypadku zdjecia od tylu wskazac kierowce. Zawsze moge powiedziec, ze jechalem razem z kolega, zmienialismy sie i nie pamietam kto akurat w tamtym miejscu prowadzil.
Jest jeszcze inna kwestia, czy fotoradary sa w stanie zmienic prog pretkosci od ktorej robia zdjecia automatycznie - np w nocy na terenie zabudowanym jest 60 km/h a wiekszosc fotoradarow w dzien robi przy przekroczeniu o 20 - wiec przy 70 km/h. Jesli ten prog by nie zostal zmieniony to zdjecie zrobione w nocy oznacza przekroczenie predkosci o 10 km/h.
Jasne zawsze możesz powołać się na alterioskleroze; -), ale to nic nie da. Wtedy policja, lub straż miejska próbuje ustalić kierownika. Jeżeli im się to nie uda wtedy sprawa trafia pod sąd, a tam najczęściej karany jest właściciel pojazdu kwotą bodajże do 400zł. Więc jak się nie kręcić tak d...pa z tyłu ;-).
"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Zastanawiam sie bo cos slyszalem, ze maja byc wprowadzone nowe przepisy dajace waznosc zdjeciom robionym od tylu. Chyba do tej pory takie zdjecia nie byly wazne? Nie wiem czy te nowe juz weszly w zycie. Niby jak w przypadku zdjecia od tylu wskazac kierowce. Zawsze moge powiedziec, ze jechalem razem z kolega, zmienialismy sie i nie pamietam kto akurat w tamtym miejscu prowadzil.
te zmiany zakładają, że jak nie wskażesz kierowcy to Ty jako właściciel będziesz karany dodatkową grzywną
Zobaczymy czy cos przyjdzie. Ewidentnie to byla moja wina bo widzialem pudlo, minalalem je z predkoscia 60 km/h ale najwyrazniej za wczesnie dalem gazu :/ Trzeba bylo przeczolgac sie pare metrow dalej.
Zamieszczone przez loru
te zmiany zakładają, że jak nie wskażesz kierowcy to Ty jako właściciel będziesz karany dodatkową grzywną
Musial bym poszukac. Jesli dobrze pamietam to chodzilo o to ze w przypadku zdjecia od tylu mial byc tylko mandat, bez punktow.
To ja dodam coś od siebie. Ruda Śląska dorobiła się chyba patroli motocyklowych, bo wczoraj jednego syneczka w czerwonym Escorcie zatrzymał Pan Policjant o gabarytach typowych dla American Policeman. Parę godzin wcześniej, stojąc na przystanku, widziałem jak ten sam śmiga sobie 1go Maja...
no to trochę odgrzebię kotleta i powiem że po Rudzie Śląskiej jeździ wiśniowa vectra c na rej. SL 39501 i od ponad tygodnia widzę ją dość często w akcji :?
no to trochę odgrzebię kotleta i powiem że po Rudzie Śląskiej jeździ wiśniowa vectra c na rej. SL 39501 i od ponad tygodnia widzę ją dość często w akcji :?
Co, jak? czyli koniec z dojazdem na uczelnie w piętnaście minut? lacze Jeździ po DTŚce? lacze
widuję ją także pod komendą w Rudzie, wiec może to będzie ta z patrolu A4. Na dtś jeszcze jej nie spotkałem, ale akurat dziś dwa razy w akcji jak zgarniała kogoś z drogi:/ i nawet jakąś czarną 02 rs
Jeśli chodzi o Jaworzno to wszystkie nieoznakowane mają blachy SJ 04... niedawno kupili kilka bravo, jest też granatowa fabia, octavia i aveo :wink: No i pojawiła się ostatnio fabia 2 czerwona na blachach SO... która ma wbudowany fotoradar w atrape grilla :cry:
to ja znów odgrzebie kotleta:P po dtś'ce lata srebrny fiat scudo,bądź coś z tych bliźniaków (peugeot/citroen/fiat) cały przeszklony gdzie tył jest przyciemniony. Widziany dziś w akcji na tej drodze.
to ja znów odgrzebie kotleta:P po dtś'ce lata srebrny fiat scudo,bądź coś z tych bliźniaków (peugeot/citroen/fiat) cały przeszklony gdzie tył jest przyciemniony. Widziany dziś w akcji na tej drodze.
no to ostro sie kamuflują bym sie nei spodziewał
u nas sobie evoX kupili ale niedawno rozbili i trochę czasu był nieaktywny. ale znowu jest w akcji
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Nie wiem czy Ruda Śląska jest odizolowana od przepisów czy co? Jak byk jest, że fotoradar ma być oznaczony i widoczny, a Focus stał wczoraj na Czarnym Lesie na poboczu i robił zdjęcia - żadnego znaku o kontorli, Focus nieoznaczony... Przecież takiego mandatu można nie przyjąć. Z DTŚką tak samo - nie ma żadnego znaku o kontroli fotoradarowej.
no to ostro sie kamuflują bym sie nei spodziewał
u nas sobie evoX kupili ale niedawno rozbili i trochę czasu był nieaktywny. ale znowu jest w akcji
To dopiero można sie naciąć, myslisz evo X to sie pościgam a tu taki zonk :!: :diabelski_usmiech
Komentarz